Izkušnje uporabnikov naših postelj

Kako so z uporabo zadovoljni dosedanji uporabniki Ceragem Master V3 in V4 postelje po svetu in pri nas, v naši Hiši dobrega počutja. 

Seveda pa je pri tem potrebno upoštevati, da se učinki masaže pri vsakem posamezniku kažejo drugače – odvisni so od zgodovine težave, tako zdravstvene fizične kot mentalne, in od tega v kolikšni meri se je organizem pripravljen regenerirati. Masaža ne po-zdravi, ampak lajša težave in bolečine, organizem spodbudi, da se prične samo zdraviti.

DIABETES

“V Ceragem sem prvič prišla pred dvemi leti, ko mi ga je nekdo priporočil. Imela sem veliko težav: boleča kolena, vnetje sinusov, visok pritisk in sladkorno. Spraševala sem se, kako ležanje na postelji lahko pomaga pri mojih tegobah. Prva masaža je bila zelo boleča, za povrh naslednji dan nisem mogla niti hoditi, bila sem vsa odrgnjena. Vrnila sem se šele čez tri dni in se navadila.

Po štirih mesecih je bila stopnja sladkorja veliko nižja, moj pritisk normalen in tudi lažje ga je zdaj nadzirati. Zdravila jemljem še vedno vendar ne več toliko. Kolena me ne bolijo več. Imela sem še nekaj drugih težav, o katerih ne želim govoriti, pa sem jih z masažo rešila. Glavobolov ni več, niti bolečin v kolenih in slabe volje. Ceragem je pri meni deloval.”

Millie
(Ceragem - Velika Britanija)


Starejša, zelo pozitivna gospa, ima visok pritisk in sladkorno. Veliko je v življenju že dala skozi, pravi, zdaj ko je v pokoju, pa je končno prišel čas, da nekaj naredi še zase. Ker sta ti dve zdravstveni težavi dolgotrajni, se seveda priporoča vztrajnost; zdaj se bliža zadnja masaža v drugem velikem paketu (po 20 tretmajev). Zelo je zadovoljna, kar žari. Med drugim pravi, da ji masaža koristi tudi zato, ker se (lahko) potopi v svoj svet … rešuje svoje travme … z robčkom v roki ..


ENDOMETRIOZA

“Leta 2011 so mi po laporoskopiji diagnosticirali endometriozo. Vsak mesec med menstruacijo so se celice/tkivo endometrioze začele nalagati zunaj maternice, nabreknile in krvavele, ker niso imele kam iti. Gre za hude bolečine, primerjajo jih s porodom. Endometrioze se ne da pozdraviti, je tudi glavni vzrok za neplodnost.

Zdravnikom in specialistom sem se nad bolečinskimi obdobji neprestano pritoževala, ker sem bila tako bolna, se tudi nisem mogla poročiti. Endometrioza se je dotaknila vseh področij mojega življenja; to je tipičen primer, kaj takšna bolezen lahko naredi. Zame je bila kot uničujoča žoga, kot razbitine, ki se jih ne da več sestaviti. Imeti hormonske težave je eno, to pa … Ker sem diagnozo dobila tako pozno, je pri meni prišlo še do PMDD, ki je ekstremna oblika PMS. Vsak teden pred menstruacijo sem se spremenila v zlobno, noro pošast, postala sem čustvena, nerazsodna, jezna in obupana bolj kot navadno. Moje razpoloženje je nihalo, okrog moje menstruacije sem bila tesnobna, drugačna kot v preteklosti, z endometriozo se je spremenilo vse.

Moji zdravniki in specialisti mi niso prisluhnili; zaradi stare stigme da imajo vse ženske med menstruacijo bolečine, so moje stanje podcenjevali, jaz pa tega, potem ko sem trpela 4 leta, brez razumne razlage nisem bila pripravljena sprejeti. Veliko žensk res ima bolečine med menstruacijo, v primeru endometrioze pa obdobij z normalnimi bolečinami ni. Bolečine so strašne, izčrpavajoče in vplivajo na celo življenje.

Endometrioza je moje življenje fizično izčrpala, tolerirati jo je bilo zelo težko. Spoznala sem, da se po določenem času nanjo enostavno navadiš, tudi okolica se je navadila na to situacijo, vsi se trudimo po najboljših močeh. Tako sem se prilagodila tudi jaz.

Verjamem pa tudi, da me bo pot zanesla tja, kamor moram iti. Močno verjamem v usodo, tako da, ko sem se srečala s Ceragemom, sem se počutila, kot da je moj največji blagoslov kadarkoli. Globoko hvaležna sem vsem pri Ceragemu, če ga ne bi bilo, bi še vedno trpela takšne bolečine kot prej, moje življenje pa bi bilo zaradi endometrioze celo ogroženo.

Na masažo v Ceragem center hodim redno vsak dan in splošna kvaliteta mojega življenja se je res izboljšala. Hvala, Ceragem, rešili ste mi življenje bolj kot boste kdajkoli vedeli.”

Jane, 30 let (Ceragem - Velika Britanija)


GLAVOBOL

Mlajši moški je k nam prišel po priporočilu znanca – zaradi bolečin v vratni hrbtenici in občasnih glavobolov, ki niso popustili par dni in je imel občutek, da ga nekdo močno stiska za glavo, bolečin, zdravniki pa vzroka niso našli. Na masažo je v roku 1 meseca prišel 10 krat – presenečeno in seveda zadovoljno ugotavlja, da ga glava v tem času še ni bolela.


HERNIJA DISKA

Gospa v srednjih letih je po nekaj masažah pri nas vzela posteljo v najem – zaradi bolečin v hrbtenici. Po preteku 1 meseca je bila brez nje samo 1 dan in že jo je pogrešala; tako navdušena je, da se je odločila, da mora posteljo enostavno imeti doma, ves čas. In jo je kupila.


IŠIJAS

Pred kratkim se je pri nas oglasila gospa z išiasom.

Bolečine so se brez posebnega razloga pojavile konec aprila 2019 in se samo stopnjevale, od kolka do pete. 15. maja so bile že zelo močne, 19. maja pa gospa ni mogla niti stopiti na noge. Prepričana je bila, da gre za težave s kolki, kar je bil v njeni družini pogost pojav; mislila je, da bo morala na operacijo. Dokler ji fizioterapevtka ni povedala, da gre za išias.

Z masažami v naši Hiši dobrega počutja je začela predzadnji dan v maju in poslušala naš nasvet, naj prihaja vsak dan. Stanje se ji je hitro izboljševalo, po šesti masaži je čutila že bistveno spremembo – le še blage bolečine na ritnici. Z masažami vztraja še naprej, ker želi, da bolečine izginejo popolnoma.

Sicer pa, gospa ima srečo, da se je njeno stanje tako hitro izboljšalo – prišla je dokaj hitro po začetku bolečin in še, njen organizem se je sposoben hitro regenerirati. Vsekakor pa smo ji priporočili, da stanje, ko bo z njim zadovoljna, vzdržuje.


“Težave z išiasom imam že dve leti. Razloženo mi je bilo, da je težava v brazgotini (ki mi je ostala po operaciji hernije diska), ki pritiska na ishiadični živec. Bolečina je bila tako huda, da nisem mogel niti  stati pri miru, niti ležati ali voziti avto, spati sem moral na parketu, ker nisem mogel v postelji, in to le eno uro na noč. Moral bi na družinske počitnice, pa sem šel k prijatelju, ker ne bi mogel sedeti na letalu. Uporabljal sem protibolečinske obliže, užival antidepresive, ramadol, paracetamol in protivnetna sredstva.

Za Ceragem mi je povedal prijatelj in me tudi prvič odpeljal v center. To je bilo pred dvemi meseci. Moj prvi tretma je bil čuden; počutil sem se kot bi nekdo tolkel po meni. Najprej sem vse skupaj vzel bolj zlahka, se vrnil šele čez nekaj dni in si ponovno vzel en dan prost. Zdaj uporabljam Ceragem 4 do 5 krat na teden.

Veliko spremembo sem začutil po dveh tednih. Zdaj lahko že nekaj časa sedim in spet vozim avto. Tudi stojim lahko pri miru. Prej sem se komaj lahko dotaknil kolen, zdaj se svojih meč dotaknem z lahkoto. Ponoči spim 6-7 ur, na srečo spet v postelji. Počutim se odlično, bolj sem sproščen in bolj gibčen. Še vedno imam neprijetne bolečine v spodnjem delu hrbta, ampak niti približno tako hude kot prej. Jemljem samo paracetamol in protivnetne tablete dvakrat na dan, nič drugega.

Če bi moral spremembo bolečin oceniti od ena do deset, so bile prej bolečine med 8 in 10, zdaj pa so bolj med 1 in 3. Če Ceragema ne bi več uporabljal, bi se bolečine mogoče vrnile; zdaj čutim, da se mi zdravje vrača. Kdorkoli je začel uporabljati Ceragem, naj z rednimi tretmaji vztraja še naprej.

Zdaj sem že začel sem s sprehodi dolgimi med 9,5 in 13 km, vsak dan doma delam raztegovalne vaje in v telovadnici lahke vaje. Tako da – Ceragem mi je spremenil življenje.”

John, 56 let (Ceragem - Velika Britanija)


BOLEČINE V KOLENIH

“Bolečine v kolenih in križu čutim že 12 mesecev. Poizkusila sem že z različnimi mazili in uporabljala protibolečinska sredstva. Včasih so bile bolečine tako hude, da nisem mogla stati ali dalj časa hoditi.

Za Ceragem sem izvedela od prijatelja, ki je videl, kako šepam. Moj prvi vtis o centru je bil: »Kaj za božjo voljo se dogaja?!« Masaža je bila prvič boleča, počasi pa sem se začela počutiti bolje. Ceragem mi je zelo pomagal pri hoji. Zdaj imam veliko več energije, bolečin v križu ni več in tudi kolena so mnogo bolje, skoraj neboleča.

Za tiste pa, ki ne uporabljajo Ceragema – poizkusite sami in ga uporabljajte vsak dan, da izkusite vse njegove prednosti, tako kot sem jih jaz.”

Helen (Ceragem - Velika Britanija)


Gospa, ki šteje več kot 80 let in je zelo pozitivne narave, je v našo Hišo dobrega počutja prvič prišla na masažo sredi marca. Težko je hodila po stopnicah, vendar se ni pritoževala. Danes, sredi aprila, ko je bila na terapiji desetič, pa pravi, da po stopnicah hodi že brez problema, da dviguje obe nogi in da se ji na držalo ograje ni več potrebno opirati.


VISOK PRITISK IN ARTRITIS

“Nič mi ni pomagalo tako kot Ceragem; naj obiščem Ceragem, mi je svetoval sorodnik. Nisem vedela, kaj naj pričakujem.

Visok pritisk in artritis sem imela že kakšnih dvajset let. Poskusila sem že različne alternativne terapije pa tudi klasično medicino. Nekatere so mi malo pomagale, nič pa ni pomagalo tako kot Ceragem. Ceragem sem, če se je le dalo, štiri mesece uporabljala šest dni v tednu. Moj pritisk je zdaj normalen, noge so veliko bolje, prav tako hrbet – verjamem, da je k moji večji gibljivosti pripomoglo raztegovanje z valjčki iz žada. Artritis je prej vplival na mojo, vseeno kako dolgo, hojo, zdaj lahko spet hodim brez težav. Prepričana sem, da Ceragem deluje.

Ko sem na posteljo legla prvič, me je bolelo, vendar sem zdaj vesela, da sem vztrajala. Že po štirih dnevih sem opazila spremembo, medtem ko je prej trajalo tedne. To me je prepričalo, da Ceragem dela nekaj čudovitega. Imela pa sem nekaj zdravilnih reakcij: solzne oči, smrkav nos, izpuščaje in prav posebej težko vnetje ušes, kar je bilo vse posledica izločanja toksinov.

Od zdaj naprej bo Ceragem del mojega življenja. Imam več energije, prepričana sem, da se bo moje okrevanje nadaljevalo.”

Jackie, 67 let (Ceragem - Velika Britanija)


RAMA - ZAMRZNJENA

“Diagnozo zamrznjena rama sem dobila pred letom dni in pol, bolečine pa sem čutila 7 do 8 let; diabetes imam že več kot deset let. Da bi omilila bolečine, sem jemala protibolečinske tablete in se mazala z različnimi mazili. Vse kar sem delala, sem delala s težavo, tudi pulover ali plašč sem si težko oblekla, ker nisem mogla dvigniti roke.

Za Ceragem mi je povedala hčerka, pa nisem upoštevala njenih priporočil, dokler mi za to masažo niso povedali še prijatelji. Prvič je bilo zelo dobro, telo se je sprostilo, bolečine so se ublažile. Zdaj Ceragem uporabljam tako pogosto kot le lahko – vsaj štirikrat na teden. Z masažo bom nadaljevala, ker sem opazila pozitivne učinke; prve prave rezultate sem začutila pred štirimi do petimi meseci.

Zdaj Ceragem uporabljam malo več kot leto dni. Bolečine so manjše, rama je bolj gibljiva, imam več energije in včasih tudi bolje spim.”

Z., 60 let (Ceragem - Velika Britanija)


Pri nas se je oglasila gospa srednjih let, ki ji je zdravnik napovedal, da bo trajalo vsaj 3 mesece, da bo roko lahko spet dokaj normalno uporabljala, dobro pa naj bi bilo šele po dveh letih. Ker seveda ni bila zadovoljna ne s svojo situacijo ne z zdravnikovo oceno, se je odločila, da bo z masažo poskusila pri nas. Na tretma je hodila vsak dan tri tedne zaporedoma, poleg masaže hrbtenice smo ji ramo ogrevali z dolgo IR toploto zunanjega projektorja. Po dobrem letu gospa še vedno nima težav.


KRONIČNA UTRUJENOST

Pri nas v Hiši dobrega počutja se je oglasil moški v tridesetih, vidno utrujen in izčrpan, po nočni, je rekel. Potem ko sem mu povedala, kako postelja deluje, sem mu svetovala program sprostitve in povedala, da mu bo dodatno pomagala še glasba, ki prihaja iz zvočnikov pri glavi. Takoj se je ‘odklopil’ in zaspal. Po 36-minutni masaži pa – kot da je nov in drug človek! Poskočil je, se presenečen in nasmejan začel razgibavati in pretegovati in vzkliknil: “Kar poletel bi! To je naravnost neverjetno!”


Pri nas se je oglasila tudi mlajša gospa, ki je tožila, da je brez energije, da ne more spati, da je brez volje … Tako kot vse druge stranke, sem tudi pri njej masažo nastavila na osnovni program (ki deluje na notranje organe in vzpostavlja ravnovesje med njimi, priporoča se 5-kratna ponovitev) in vsakokrat opazila, da je prišla bolj sproščena. Ko sem jo proti koncu malega paketa (10 obiskov) prvič vprašala, kako se počuti, mi je navdušeno rekla, da veliko bolje, da je polna energije in da dobro spi. Prišla je še nekajkrat, potem pa rekla, da je nekaj časa ne bo, ker sta se s partnerjem odločila za otročka.

P.S. Nosečnice na masažo ne smejo! ker bi se zaradi dolgih IR žarkov lahko plod razvijal prehitro.


VRATNA HRBTENICA

Pred kratkim se je v Hiši dobrega počutja oglasila gospa z bolečinami v vratnem delu hrbtenice, zato tudi s slabšim spanjem, in kakšnim kilogramom preveč. Dogovorili sva se, da se bova najprej posvetili vratni hrbtenici. Že po dveh tretmajih se je pohvalila, da ponoči bolje spi, po 16 obiskih pa da bolečin več ni, vendar sva se vseeno odločili, da bova novo stanje še malo vzdrževali. Sem jo sicer spomnila, da je ob prihodu rekla, da bi rada izgubila 2-3 kilograme, pa je navdušeno rekla: “Sem jih že!”

Masaže delujejo na vsako osebo drugače! Vedno pa odvisno od zgodovine težave in sposobnosti telesa ali se lahko in če, kako hitro se je sposobno regenerirati. Tudi program, na katerem se je gospa masirala, ni bil osredotočen na izgubo teže, ampak na bolečine v vratni hrbtenici, pa vendar je vplival tudi na težo.

J., 38 let (Ceragem - Velika Britanija)

Ceragem
Hiša dobrega počutja

Tržaška 18, Logatec

Zastopstvo in prodaja: Anvina, d.o.o., Cankarjev trg 6, Vrhnika

Delovni čas

pon. in čet.: od 12.00 do 20.00h
tor., sre., pet.: od 07.30 do 15.00h

Obvezno predhodno naročanje!

Kontakt in rezervacije

Telefon: 01 235 15 20
Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.